Essentiële voedingsmiddelen en voedingstrends

De nieuwste voedingstrends zijn vrij gemakkelijk te herkennen. We horen vaak over nieuwe voedings- en dieettrends van vrienden, familie of op sociale media. Er ligt al snel een reeks aan nieuwe voedingsproducten in de schappen van de supermarkt. Als het gaat om voedingstrends, welke kunnen ons welzijn dan echt helpen en welke zijn slechts een rage?

Onze Senior Director for Worldwide Nutrition Education and Training, Susan Bowerman, woonde het jaarlijkse Academy of Nutrition and Dietetics in Atlanta, Georgia bij om de nieuwste voedingstrends voor 2021 te spotten. Dit is wat ze ontdekte. Dit is altijd een leuke en interessante bijeenkomst om bij aanwezig te zijn, niet alleen voor de educatieve sessies, maar ook omdat je honderden nieuwe voedingsproducten van verschillende verkopers op één plek kan bekijken en kunt proeven. Dit zijn wat mij betreft de drie belangrijkste trends waar je op moet letten dit jaar.

Proteïnesnacks

Eén van de meest voor de hand liggende trends op het gebied van voedingsmiddelen en voeding waren de proteïnen. Veel van de verkopers waar ik mee sprak, wilden mij maar al te graag vertellen hoeveel proteïnen er in hun producten zaten, en dan vooral in de snacks! Ik was erg blij om dat te zien, want het suggereert dat we wellicht af beginnen te wijken van het idee dat snacken slecht is en dat goed uitgebalanceerde, gezonde snacks nu een plaats in onze kasten krijgen. Snacken heeft een slechte reputatie, want veel mensen associëren snacken met die typische “snacks” die weinig voedingswaarde bieden. Snacken wordt vaak als slecht beschouwd, omdat het gezien wordt als iets dat we voornamelijk doen om ons te vermaken en niet als een manier om onze inname van vitaminen, mineralen of proteïnen een boost te geven. Een gezonde snack die proteïnen bevat, kan een aantal belangrijke doelen dienen. Het kan helpen het hongergevoel1 tussen maaltijden in weg te nemen en het kan je een extra ‘eetmogelijkheid’ bieden om relatief ongezien meer voedingsstoffen op een dag binnen te krijgen.

Glutenvrij zal blijven

De glutenvrije trend kan je helpen om meer variatie en voedingsstoffen in je voeding te krijgen. Aangezien tarwe de belangrijkste bron van gluten in voeding is, is het de trend om allerlei interessante graanalternatieven te introduceren, zoals quinoa, boekweit, gierst, teff, amarant en voedingsmiddelen die hiervan gemaakt zijn. Dit is een goede manier om meer variatie in je voeding aan te brengen en aangezien iedere plant zijn eigen unieke set aan voedingsstoffen biedt, zul je ook een breder scala aan vitaminen, mineralen en fytonutriënten binnenkrijgen.

Er is echter één ding dat je wel moet overwegen: glutenvrij betekent niet per se laag in calorieën. Veel mensen zijn de glutenvrije trend om verkeerde redenen gaan volgen, omdat ze ervan uitgingen dat het de juiste weg naar gewichtsverlies was. Tien tot 15 jaar geleden was dat misschien wel waar, omdat er toen zo weinig glutenvrije producten beschikbaar waren dat het vermijden van gluten (in essentie) het vermijden van tarwe en alles dat daarvan gemaakt was betekende. Toen bestond een glutenvrij dieet voornamelijk uit fruit, groenten en proteïnen – en minder verfijnde koolhydraten – en veel mensen volgden dat.

F1 Nieuwe Generatie is gemaakt van ingrediënten die van veganistische bron zijn, glutenvrij en bevat geen kunstmatige kleur- of zoetstoffen.

De “goede” bacteriën

Er is ook een grootschalig onderzoek dat zich richt op de darmmicrobiota. Naar aanleiding van wat ik op de bijeenkomst heb gezien, zullen we waarschijnlijk meer en meer producten zien die ontwikkeld zijn om de groei van deze “goede” bacteriën te ondersteunen. Gefermenteerd voedsel kan de manier zijn om deze goede bacteriën in ons spijsverteringssysteem te krijgen2. De meeste mensen zijn bekend met gefermenteerde zuivelproducten (zoals yoghurt en kefir) als bron van deze bacteriën. Ik heb ook iets nieuws mogen proeven: een gekweekte (gefermenteerde) cottage cheese. Er waren ook verpakte gefermenteerde bietjes en wortels.

Microbiotic Max biedt een combinatie van probiotica en prebiotische vezels

1 Njike, et al., 2016. Adv Nutr, 7(5), 866-878 2 Ref. Dimidi E, et al. Nutrients. 2019 Aug 5;11(8):1806.

Betaalmogelijkheden Herba Shop

Herbalife webshop Herba Shop Betaalmogelijkheden

Contactgegevens Herba Shop

Debora Brouwer
Onafhankelijk Herbalife Nutrition Member

Laurens Baecklaan 22
1942 LM Beverwijk
Tel: 06 53 59 33 92
E-mail: info@herba-shop.nl
KvK nummer: 73137324
BTW nummer: NL190489509B01

Voor 10 uur besteld, volgende dag in huis
Kortingen tot 44 %
Sparen voor extra korting
Achteraf betalen via Klarna
30 dagen garantie

Debora Brouwer Onafhankelijk Herbalife Nutrition Member

Klarna logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2018 - 2022 Herbalife Shop. Goedkoop en met korting kopen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel